Langs de WaalKunstroute Hof van HolLandArt en Ideeëncompetitie

Jury heeft handen vol: 45 inzendingen voor ideeëncompetitie

1471 keer bekeken

Op maandag 9 januari sloot de inzendingstermijn voor de Ideeëncompetitie Langs de Waal. Met maar liefst 45 inzendingen heeft de jury de tijd de handen vol om alle ideeën te beoordelen.

De gemeente Nijmegen startte de ideeëncompetitie Langs de Waal, om creatieve, bijzondere en uitvoerbare ideeën te verzamelen. Bedoeling is om voor reuring te zorgen in de omgeving van het Rivierpark aan de Waal en het ontwikkelgebied van Hof van Holland.

In oktober vorig jaar werd al het startschot gegeven voor deze ideeëncompetitie. Daarvoor zijn negen locaties aangewezen, waar ruimte is voor tijdelijke initiatieven. Iedereen die dacht een goed idee aan te kunnen leveren, kon zich toen aanmelden voor deelname. De ideeën en initiatieven konden tot afgelopen maandag worden ingediend. Er zijn maar liefst 45 inzendingen binnengekomen.

Vakjury

De vakjury heeft dan ook de komende tijd haar handen vol aan het beoordelen van de ideeën. Zij deelt in maart van dit jaar vier prijzen uit in de categorieën profit en non-profit met business case en idee zonder business case. De jury bestaat uit:

  • Bert Velthuis, wethouder Gemeente Nijmegen en juryvoorzitter
  • Erwin van de Krabben, hoogleraar Vastgoed en Locatie-ontwikkeling, Radboud Universiteit
  • Gerry Evers-Westerlaken, bewonersvertegenwoordiging Veur-Lent
  • Leonie Schuijt, bewonersvertegenwoordiging Lent en Lentse Lucht
  • Ewald van Petersen, vertegenwoordiging uit het Ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Nijmegen

Daarnaast wordt een publieksprijs toegekend; een maand lang kan iedereen die dat wil een stem uitbrengen op de 45 inzendingen via deze site.

Toetsing en stemfase

Er is hard gewerkt door de deelnemers aan de Ideeëncompetitie, die veelbelovende initiatieven aan het digitale ‘papier’ toevertrouwden. Inmiddels is gebleken dat het grote aantal inzendingen, die voornamelijk op het laatste moment zijn binnen gekomen, niet in enkele dagen tijd getoetst kunnen worden aan de voorwaarden van de Competitieleidraad. Daarna moeten de ideeën ook online geplaatst worden, zodat het publiek kan stemmen. Oorspronkelijk was de bedoeling dat op 13 januari de stemfase zou beginnen. Dit is een week uitgesteld tot 20 januari, om een zorgvuldig proces te kunnen waarborgen.