Langs de WaalKunstroute Hof van HolLandArt en Ideeëncompetitie

43 inzendingen voor de ideeëncompetitie Langs de Waal: stem!

1697 keer bekeken

Vanaf 20 januari kunnen Nijmeegse inwoners en andere geïnteresseerden stemmen op één van de 43 ideeën die de ideeëncompetitie Langs de Waal opleverde. U kunt stemmen tot en met 19 februari.

De gemeente Nijmegen startte de competitie op 1 oktober 2016 met een oproep voor tijdelijke initiatieven voor het Rivierpark. De ideeën lopen uiteen van horeca tot natuurprojecten. U vindt ze allemaal op hier op en rij en heeft de mogelijkheid om tot en met 19 februari daar uw stem uitbrengen.

Het idee met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Een vakjury deelt prijzen uit in de categorieën profit, non-profit en ‘ideeën zonder business case’. De winnende ideeën krijgen een financiële bijdrage of maken kans om grond in gebruik te nemen. De winnaars dienen het geld te investeren in realisatie van het idee of in onderzoek of werkzaamheden om het idee werkelijkheid te laten worden. In maart 2017 worden de winnaars bekend gemaakt.

Vakjury
De vakjury van de competitie bestaat uit een afvaardiging van de Radboud Universiteit, de wijkraad Lent en Lentse Lucht, een bewoner van Veur-Lent, de gemeente Nijmegen en Bert Velthuis, wethouder stedelijke ontwikkeling, grondbeleid en cultuur.

Negen locaties
Op negen locaties in het rivierpark aan de Waal mogen tijdelijke initiatieven komen om voor reuring in het gebied te zorgen. De locaties liggen in de Ossenwaard, de Spiegelwaal, Hoge Bongerd, De Schans, Hof van Holland en op stadseiland Veur-Lent. In de komende jaren wordt gewerkt aan planvorming voor nieuwe wijken in dit gebied. Het is nu braakliggend, maar biedt wel mogelijkheden om al gebruikt en beleefd te worden. Klik hier voor een kaartje.