Langs de WaalKunstroute Hof van HolLandArt en Ideeëncompetitie

Rivierpark wint De Nederlandse Bouwprijs 2017

951 keer bekeken

Het rivierpark heeft De Nederlandse Bouwprijs 2017 gewonnen (categorie Civiele Kunstwerken). De jury constateert dat “Nijmegen erin is geslaagd met groot vakmanschap een enorme meerwaarde voor stad en ommelanden te creëren.”

Wethouder Bert Velthuis: 'We zijn erg trots op deze prijs. Het bijzondere aan dit project is de combinatie tussen waterveiligheid, wonen en recreatie. Het rivierpark is uniek en nu al erg populair in Nijmegen.' De stad heeft zich sterk gemaakt om met de rivieringreep ook de stedelijke kwaliteit van het gebied te vergroten. Op een deel van het eiland is ruimte voor bebouwing. Naast de tijdelijke initiatieven die voortkomen uit de ideeënwedstrijd worden ook mogelijkheden voor watersport onderzocht.

Internationale belangstelling
Ruimte voor de Waal is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Het won de Waterfront Award in New York, trok honderden bezoekersgroepen uit het buitenland, kwam veelvuldig aan bod in de buitenlandse media en werd gepresenteerd aan onder andere de Wereldbank en het Amerikaanse congres.

Nederlandse Bouwprijs
De Nederlandse Bouwprijs wordt sinds 1991 een keer in de twee jaar uitgereikt. Doel van de prijs is het bevorderen van de kwaliteit en het onderscheidend vermogen van de bouw én het stimuleren van het veelzijdige bouwtalent in Nederland. De Nationale Bouwprijs van 2015 ging ook naar een Nijmeegs project. Toen won de nieuwe stadsbrug De Oversteek de prijs in dezelfde categorie.