Pop-up Waalbeach - Emerance Moerman

04-01-2017
886 keer bekeken 0 reacties

De winnende inzendingen van de ideeëncompetitie voor het rivierpark en de aangrenzende Waalspronggebieden zijn bekend. Wethouder Bert Velthuis reikte op vrijdag 17 maart de prijzen aan de winnaars uit.Onder de tekst vindt u alle ingediende ideeën voor de ideeëncompetitie Langs de Waal.

Prijswinaars
De winnaars van de vakjuryprijzen en publieksprijs zijn:

- 1e prijs, categorie non profit / natuurlijke personen (€ 1.000,-):
Romeinse gezichtshelm De Uitkijk van Andreas Hetfeld
- 1e prijs, categorie non profit / rechtspersonen(€ 1.000,-):
Waterloop Bootje varen, theetje drinken van Jan Kersten, Bureau Niche
- 2e prijs, categorie (non) profit / rechtspersonen  (€ 500,-):
De Verderkijker van Stg. Derde Wal
- 2e prijs, categorie non profit / rechtspersonen (€ 500,-):
Bloemrijk Nijmegen van Storm Stufkens
- Publieksprijs (€ 1.000,-): Bekijk de verdeling van de publieksstemmen
De Inlaat van Macroheck 

Hiernaast zijn nog vier inzendingen in de prijzen gevallen. Zij hebben geen geldbedrag gewonnen, maar wel het (onder voorwaarden) tijdelijke gebruik van de grond waarop ze hun idee willen realiseren. Het gaat om:

- Hoeve de Hoge Bongerd van Thijs, Maartje, Sven en Maarten
- Urban Mini Homes van Eco Architecten
- Tijdelijk bouwen met visie in een groene omgeving van Van Haren en Kol
- Stad Strand Nijmegen van Paul Dirks

Lees het juryrapport

Vervolg
Met de afronding van de ideeëncompetitie is nog niet bepaald welke ideeën werkelijkheid worden. Voor alle winnaars geldt dat zij zelf de financiering rond moeten krijgen. Ook stelt de gemeente eisen aan het beschikbaar stellen van de grond. De winnaars kunnen in overleg gaan met de gemeente over de voorwaarden waaronder verwezenlijking van het initiatief mogelijk is. Als zij aan de eisen kunnen voldoen en een omgevingsvergunning kunnen krijgen, stelt de gemeente de grond om niet beschikbaar voor een periode van maximaal 5 tot 10 jaar.

Een tijdelijke bar vervaardigd uit ‘n zeecontainer. Geïnspireerd door de altijd aanwezige stroom van water en bedrijvigheid van scheepsvaart. Waalbeach fungeert als ontmoetingsplek in de zomer om vanuit hier het gebied te ontdekken, te genieten van ‘n drankje, of languit relaxen aan de Waal.

De vraag voor een tijdelijke functie van (dag)horeca in te vullen door middel van het plaatsen van een zeecontainer op de aangegeven locatie2 : rondom het Bastion.

De zeecontainer

Zoals wij deze alle kennen, met dezelfde afmetingen en oppervlakte als een standaard zeecontainer. Het totale oppervlak beslaat dan ook 15 m². MAAR: binnen in deze container is alle apparatuur voor handen voor het uitvoeren van horeca activiteiten. Deze is dan ook semipermanent en zelfvoorzienend door middel van zonne-energie. De op- en afbouw kan gegarandeerd binnen 2 uur; door middel van het optakelen van de container aan 4 hoekogen en verder te transporteren met een vrachtwagen. De benoemde locatie en het perceel zullen veder ook geen vorm van enig gebruik ondervinden wanneer deze weer verwijderd is.

Gebiedspromotie 'Waalsprong'

De doelstelling van het project 'langs de Waal' is om een verzamelpunt te creëren voor alle recreanten die het gebied willen intrekken. Waalbeach zal dan ook fungeren als algemene verzamelplaats/ontmoetingsplek om vanuit hier verder te gaan met het ontdekken van het gebied. Een positieve bijdrage voor alle recreanten van de spiegelwaal. De overlast die afgelopen zomer plaatsvond is nu nog steeds zichtbaar; blikjes, zakken, troep. Alles wat overblijft na een dag recreëren zonder enige prullenbak of uitwijkende locatie. Hier zal dan ook verandering in komen wanneer Waalbeach komt op de aangewezen locatie. De leefbaarheid van het gebied zal dan ook met stappen voorruit gaan, de overlast zal zich beperken doordat dit een (dag)horeca zal zijn, en in de avonduren gesloten blijft.

Mijzelf als ondernemer:

Jong en willend beginnend, dit zijn twee sleutelwoorden die bij mij passen: Emerance Moerman. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest binnen de horeca en het vak te hebben geleerd bij de bedrijven waar ik gewerkt heb, is het dan nu zover dat ik de stap neem.

Een eigen horeca onderneming starten is altijd mijn passie geweest, weg van de onzekerheden die 0-urencontracten heette en altijd maar tijdelijk zijn en geen uitzicht bieden op een vaste baan maar zelf het heft in handen nemen en iets neerzetten waar niet alleen ik als persoon iets aan heb maar waar de gehele gemeenschap iets aan heeft. De locatie is er één uit duizenden daarom zal Waalbeach in elk opzicht anders worden, de unieke locatie midden in de natuur langs de Waal in het hartje van Nijmegen. Het concept is geïnspireerd op de altijd aanwezige stroom van water, en haar bedrijvigheid van de scheepvaart zodoende de keuze van een zeecontainer.

Categorie: profit

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

0  reacties