Paviljoen Fort Knotsenburg - Hermsen Brascamp en Jorick Schuppers

04-01-2017
358 keer bekeken 0 reacties

De winnende inzendingen van de ideeëncompetitie voor het rivierpark en de aangrenzende Waalspronggebieden zijn bekend. Wethouder Bert Velthuis reikte op vrijdag 17 maart de prijzen aan de winnaars uit.Onder de tekst vindt u alle ingediende ideeën voor de ideeëncompetitie Langs de Waal.

Prijswinaars
De winnaars van de vakjuryprijzen en publieksprijs zijn:

- 1e prijs, categorie non profit / natuurlijke personen (€ 1.000,-):
Romeinse gezichtshelm De Uitkijk van Andreas Hetfeld
- 1e prijs, categorie non profit / rechtspersonen(€ 1.000,-):
Waterloop Bootje varen, theetje drinken van Jan Kersten, Bureau Niche
- 2e prijs, categorie (non) profit / rechtspersonen  (€ 500,-):
De Verderkijker van Stg. Derde Wal
- 2e prijs, categorie non profit / rechtspersonen (€ 500,-):
Bloemrijk Nijmegen van Storm Stufkens
- Publieksprijs (€ 1.000,-): Bekijk de verdeling van de publieksstemmen
De Inlaat van Macroheck 

Hiernaast zijn nog vier inzendingen in de prijzen gevallen. Zij hebben geen geldbedrag gewonnen, maar wel het (onder voorwaarden) tijdelijke gebruik van de grond waarop ze hun idee willen realiseren. Het gaat om:

- Hoeve de Hoge Bongerd van Thijs, Maartje, Sven en Maarten
- Urban Mini Homes van Eco Architecten
- Tijdelijk bouwen met visie in een groene omgeving van Van Haren en Kol
- Stad Strand Nijmegen van Paul Dirks

Lees het juryrapport

Vervolg
Met de afronding van de ideeëncompetitie is nog niet bepaald welke ideeën werkelijkheid worden. Voor alle winnaars geldt dat zij zelf de financiering rond moeten krijgen. Ook stelt de gemeente eisen aan het beschikbaar stellen van de grond. De winnaars kunnen in overleg gaan met de gemeente over de voorwaarden waaronder verwezenlijking van het initiatief mogelijk is. Als zij aan de eisen kunnen voldoen en een omgevingsvergunning kunnen krijgen, stelt de gemeente de grond om niet beschikbaar voor een periode van maximaal 5 tot 10 jaar.

Steekwoorden: gezelligheid, vermaak, historie, “langs de Waal”, kanoën, vuurtje, barbecue, alle doelgroepen, sportwedstrijden, schilderworkshop. Voel je het al? Het staat voor uitrusten, genieten, ijsje eten, evenement/activiteiten organiseren, start- of eindpunt van een fijne dag.

Paviljoen Fort Knodsenburg
Paviljoen staat voor gezelligheid, ontspanning en vermaak! Fort Knotsenburg staat voor historie, samen met de ligging “Langs de Waal” ontstaat er ruimte voor de Waal, daarnaast ook een fraai wandel, fiets en kanogebied met fraaie uitzichten over Nijmegen.

Bij ons Paviljoen kun je even heerlijk uitrusten genieten van de zon en daarbij een heerlijk drankje of ijsje. Ook kun je een actieve dag beleven door onze evenementen of activiteiten. Daarnaast bestaat de mogelijkheid iets te organiseren aan het strand. Gezelligheid is daarbij van belang, door leuke aankleding, een vuurtje en gezellige verlichting.

Evenementen
Paviljoen Fort Knodsenburg is de plek om teambuilding, outdoor activiteiten, BBQ of trouwerij te organiseren. Samen met ons, is het mogelijk dit te realiseren aan het strand aan de Waal. Tevens worden initiatieven genomen op vaste dagen om actief bezig te zijn voor alle doelgroepen. Voorbeelden zouden zijn; fakkelloop, sportwedstrijden, nodic walking, wandelingen, bootcamp en nog veel meer. Daarnaast is er ook ruimte voor ontspanning zoals schilderworkshops, samen muziek maken, creatief bezig zijn, ruimte voor historie en het maken en bekijken van kunst.

Activiteiten
Wij willen actief gebruik maken van het water, maar wel op de meest veilige manier. De kanotocht met bijpassend spel voor alle leeftijden is hierbij onze basis activiteit. In de toekomst willen we kijken of zwemwater met alle activiteiten die daarbij horen mogelijk is.

Verhuur
Het is mogelijk bij de Paviljoen iets te organiseren en hierbij de locatie te huren. Wij geven anderen ook graag de ruimte om iets te creëren. Wij willen actief bijdragen aan de ontwikkeling van het gebied waardoor we ook goede initiatieven willen faciliteren.

Categorie: profit

Afbeeldingen

0  reacties