Kanoschool ToPaddle - Maarten Holdrinet

10-01-2017
362 keer bekeken 0 reacties

De winnende inzendingen van de ideeëncompetitie voor het rivierpark en de aangrenzende Waalspronggebieden zijn bekend. Wethouder Bert Velthuis reikte op vrijdag 17 maart de prijzen aan de winnaars uit.Onder de tekst vindt u alle ingediende ideeën voor de ideeëncompetitie Langs de Waal.

Prijswinaars
De winnaars van de vakjuryprijzen en publieksprijs zijn:

- 1e prijs, categorie non profit / natuurlijke personen (€ 1.000,-):
Romeinse gezichtshelm De Uitkijk van Andreas Hetfeld
- 1e prijs, categorie non profit / rechtspersonen(€ 1.000,-):
Waterloop Bootje varen, theetje drinken van Jan Kersten, Bureau Niche
- 2e prijs, categorie (non) profit / rechtspersonen  (€ 500,-):
De Verderkijker van Stg. Derde Wal
- 2e prijs, categorie non profit / rechtspersonen (€ 500,-):
Bloemrijk Nijmegen van Storm Stufkens
- Publieksprijs (€ 1.000,-): Bekijk de verdeling van de publieksstemmen
De Inlaat van Macroheck 

Hiernaast zijn nog vier inzendingen in de prijzen gevallen. Zij hebben geen geldbedrag gewonnen, maar wel het (onder voorwaarden) tijdelijke gebruik van de grond waarop ze hun idee willen realiseren. Het gaat om:

- Hoeve de Hoge Bongerd van Thijs, Maartje, Sven en Maarten
- Urban Mini Homes van Eco Architecten
- Tijdelijk bouwen met visie in een groene omgeving van Van Haren en Kol
- Stad Strand Nijmegen van Paul Dirks

Lees het juryrapport

Vervolg
Met de afronding van de ideeëncompetitie is nog niet bepaald welke ideeën werkelijkheid worden. Voor alle winnaars geldt dat zij zelf de financiering rond moeten krijgen. Ook stelt de gemeente eisen aan het beschikbaar stellen van de grond. De winnaars kunnen in overleg gaan met de gemeente over de voorwaarden waaronder verwezenlijking van het initiatief mogelijk is. Als zij aan de eisen kunnen voldoen en een omgevingsvergunning kunnen krijgen, stelt de gemeente de grond om niet beschikbaar voor een periode van maximaal 5 tot 10 jaar.

Het plan is om vanuit de omgeving van Het Bastion kanoactiviteiten te verzorgen met een educatief en recreatief karakter. Deze activiteiten bestaan voornamelijk uit kanocursussen, kinderfeestjes, school-sportlessen en trainingen.

Deze activiteiten zijn een voortzetting van de activiteiten die ook al in het afgelopen jaar op de Spiegelwaal (en de jaren daarvoor op andere locaties) zijn verzorgd onder de naam Kanoslalom.nl.

Met een vastere en meer zichtbare locatie, ben ik dichter bij het einddoel: definitief vestigen in het te realiseren waterportcentrum in Het Bastion. Het vereenvoudigt de logistiek rond de activiteiten ten opzichte van de situatie in het afgelopen jaar.  In 2016 heb ik vanaf de Lentse Warande (bij de oostelijke boothelling) met trailer en een tent voor omkleden activiteiten verzorgd.

Achtergrond:
ToPaddle (www.topaddle.nl) is de naam voor een nieuwe kanoschool. De naam bestaat uit de woorden Top en Paddle, en geven ook duidelijk een werkwoord weer. Dat is wat ik graag wil uitdragen: een top beleving maar vooral gewoon lekker varen.

Van jongs af aan ben ik met de kanosport bezig. In de discipline wildwater kanoslalom heb ik aan vier wereldkampioenschappen deelgenomen en ik ben drievoudig Nederlands kampioen geworden. In de afgelopen 10 jaar heb ik onder de naam kanoslalom.nl (www.kanoslalom.nl) ook training gegeven bij NKSV de Batavier, diverse kinderfeestjes verzorgd en sportlessen voor scholen gegeven.
De ontwikkeling van de Nevengeul en Spiegelwaal heb ik van heel dicht bij kunnen volgen, omdat ik ook mede–initiatiefnemer ben geweest van Stichting Watersport Nijmegen. Het huidige WSN-bestuur ondersteund mijn aanvraag dan ook van harte.

Ik heb twee opties voor ogen:

1. Kanotrailer en omkleedtenten tijdelijk stallen cq opzetten in het Bastion. Zodra de verbouwing van het Bastion van start gaat kan ik alsnog overgaan op optie 2, maar dan met meer toezicht of bouwhekken.

2. Een dichte zee container nabij Het Bastion, met daarin de kano’s. De omgeving van de container kunnen dan ook wat aangekleed kunnen worden met wat snelle begroeiing en een grasveld er omheen.

De eerste variant heeft mijn voorkeur ivm vandalisme en diefstal. Bovendien zou ik daar ook graag met eventuele andere tijdelijke gebruikers samen kunnen werken, voor o.a. tijdelijke sanitaire voorzieningen (te huren dixies).

Categorie: non-profit

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

0  reacties