Sup & Surf Nijmegen - Remon Mocking

10-01-2017
545 keer bekeken 0 reacties

De winnende inzendingen van de ideeëncompetitie voor het rivierpark en de aangrenzende Waalspronggebieden zijn bekend. Wethouder Bert Velthuis reikte op vrijdag 17 maart de prijzen aan de winnaars uit.Onder de tekst vindt u alle ingediende ideeën voor de ideeëncompetitie Langs de Waal.

Prijswinaars
De winnaars van de vakjuryprijzen en publieksprijs zijn:

- 1e prijs, categorie non profit / natuurlijke personen (€ 1.000,-):
Romeinse gezichtshelm De Uitkijk van Andreas Hetfeld
- 1e prijs, categorie non profit / rechtspersonen(€ 1.000,-):
Waterloop Bootje varen, theetje drinken van Jan Kersten, Bureau Niche
- 2e prijs, categorie (non) profit / rechtspersonen  (€ 500,-):
De Verderkijker van Stg. Derde Wal
- 2e prijs, categorie non profit / rechtspersonen (€ 500,-):
Bloemrijk Nijmegen van Storm Stufkens
- Publieksprijs (€ 1.000,-): Bekijk de verdeling van de publieksstemmen
De Inlaat van Macroheck 

Hiernaast zijn nog vier inzendingen in de prijzen gevallen. Zij hebben geen geldbedrag gewonnen, maar wel het (onder voorwaarden) tijdelijke gebruik van de grond waarop ze hun idee willen realiseren. Het gaat om:

- Hoeve de Hoge Bongerd van Thijs, Maartje, Sven en Maarten
- Urban Mini Homes van Eco Architecten
- Tijdelijk bouwen met visie in een groene omgeving van Van Haren en Kol
- Stad Strand Nijmegen van Paul Dirks

Lees het juryrapport

Vervolg
Met de afronding van de ideeëncompetitie is nog niet bepaald welke ideeën werkelijkheid worden. Voor alle winnaars geldt dat zij zelf de financiering rond moeten krijgen. Ook stelt de gemeente eisen aan het beschikbaar stellen van de grond. De winnaars kunnen in overleg gaan met de gemeente over de voorwaarden waaronder verwezenlijking van het initiatief mogelijk is. Als zij aan de eisen kunnen voldoen en een omgevingsvergunning kunnen krijgen, stelt de gemeente de grond om niet beschikbaar voor een periode van maximaal 5 tot 10 jaar.

SUP&SURF NIJMEGEN grijpt graag de kans aan zich te vestigen aan de noordzijde van de Lentse Plas, als aanvulling op haar mobiele activiteiten op de Spiegelwaal. Een watersportcentrum gevestigd aan de Lentse Plas heeft enorme toegevoegde waarde voor de wijk, voor Nijmegen en de omgeving.

Een watersportcentrum zou klein kunnen starten maar zou op termijn kunnen uitgroeien naar een volwaardig buitensportcentrum. Naast watersporten als zeilen, windsurfen, kanoën en suppen kan het sportaanbod worden uitgebreid met andere buitensporten zoals, bootcamp, Yoga en beachvolleybal. De juiste locatie zou ook mogelijkheden kunnen bieden voor een BSO gericht op buitensport en watersport.

Bovendien zou een vaste locatie voor een allround watersportcentrum mooie stageplaatsen voor studenten van de opleiding Sport & Bewegen kunnen opleveren. Uiteraard is het centrum voorzien van alle benodigde faciliteiten en om het plaatje compleet te maken is er ook ruimte voor (kleine) horeca, een (sup-)shop en tot slot zou er zélfs een minicamping kunnen worden gerealiseerd.

Deze nevenactiviteiten zou SUP&SURF NIJMEGEN zelfstandig of in samenwerking met andere partijen kunnen ontwikkelen. Gecombineerd met horeca zal de Lentse Plas hierdoor een fantastisch waterrecreatiegebied worden, waar je van ’s ochtends vroeg tot
’s avonds laat kunt sporten én ontspannen.

Het watersportcentrum biedt:

-AANBOD VAN VERSCHILLENDE VORMEN VAN WATERSPORT OP ÉÉN LOCATIE
-UNIEK IN DE REGIO
-LOSSE VERHUUR VAN MATERIAAL
-TOEGANG VOOR IEDEREEN
-WINDSURF EN ZEILKAMPEN VOOR DE JEUGD
-AANVULLING OP HUIDIGE SPORTAANBOD IN DE OMGEVING
-KINDEREN GAAN MEER BUITEN SPORTEN/BEWEGEN
-VEEL MOGELIJKHEDEN VOOR UITBREIDING MET ANDERE BUITENSPORTEN
-BEHEERDER VAN DE LENTSE PLAS
-DOOR FACILITEITEN EN HORECA GESCHIKT VOOR RECREANTEN, GROEPEN, BEDRIJVEN EN SCHOLEN
-HET BIEDT STAGEPLAATSEN EN WERKGELEGENHEID VOOR O.A. STUDENTEN SPORT EN BEWEGEN

Het realiseren van een watersportcentrum hoeft in eerste instantie helemaal niet groots en duur te zijn. Er zijn vele strandpaviljoenen begonnen in slechts een tweetal omgebouwde zeecontainers om vervolgens ieder jaar een stukje te groeien. Het gebruik van zeecontainers is eenvoudig en kan eventueel ook als tijdelijke oplossing worden gebruikt.

 

Afbeeldingen

0  reacties