Urban Mini Homes - Eco Architecten

13-01-2017
889 keer bekeken 0 reacties

De winnende inzendingen van de ideeëncompetitie voor het rivierpark en de aangrenzende Waalspronggebieden zijn bekend. Wethouder Bert Velthuis reikte op vrijdag 17 maart de prijzen aan de winnaars uit.Onder de tekst vindt u alle ingediende ideeën voor de ideeëncompetitie Langs de Waal.

Prijswinaars
De winnaars van de vakjuryprijzen en publieksprijs zijn:

- 1e prijs, categorie non profit / natuurlijke personen (€ 1.000,-):
Romeinse gezichtshelm De Uitkijk van Andreas Hetfeld
- 1e prijs, categorie non profit / rechtspersonen(€ 1.000,-):
Waterloop Bootje varen, theetje drinken van Jan Kersten, Bureau Niche
- 2e prijs, categorie (non) profit / rechtspersonen  (€ 500,-):
De Verderkijker van Stg. Derde Wal
- 2e prijs, categorie non profit / rechtspersonen (€ 500,-):
Bloemrijk Nijmegen van Storm Stufkens
- Publieksprijs (€ 1.000,-): Bekijk de verdeling van de publieksstemmen
De Inlaat van Macroheck 

Hiernaast zijn nog vier inzendingen in de prijzen gevallen. Zij hebben geen geldbedrag gewonnen, maar wel het (onder voorwaarden) tijdelijke gebruik van de grond waarop ze hun idee willen realiseren. Het gaat om:

- Hoeve de Hoge Bongerd van Thijs, Maartje, Sven en Maarten
- Urban Mini Homes van Eco Architecten
- Tijdelijk bouwen met visie in een groene omgeving van Van Haren en Kol
- Stad Strand Nijmegen van Paul Dirks

Lees het juryrapport

Vervolg
Met de afronding van de ideeëncompetitie is nog niet bepaald welke ideeën werkelijkheid worden. Voor alle winnaars geldt dat zij zelf de financiering rond moeten krijgen. Ook stelt de gemeente eisen aan het beschikbaar stellen van de grond. De winnaars kunnen in overleg gaan met de gemeente over de voorwaarden waaronder verwezenlijking van het initiatief mogelijk is. Als zij aan de eisen kunnen voldoen en een omgevingsvergunning kunnen krijgen, stelt de gemeente de grond om niet beschikbaar voor een periode van maximaal 5 tot 10 jaar.

Modern en betaalbaar wonen in een tijdelijke woongemeenschap met faciliteit voor urban farming. Verbouw je eigen groente, geniet van de doorzichten in huis en van de trap die het opvallende meubel vormt in deze bijzondere woning. ECO friendly - All-Electric and not a Tiny House!

Concept Building contemporary urban communities

Urban Mini Homes® zijn eenvoudig verplaatsbare stadswoningen die gecombineerd in een stedenbouwkundig ensemble werken als een tijdelijke woongemeenschap. Het concept voorziet niet alleen in de ruimste woningen uit zijn klasse maar zorgt daarnaast ook voor de nodige levendigheid op ontwikkelingslocaties. Het concept kan daar waar mogelijk ook initiatieven als een stadscamping of urban farming ondersteunen door een woning als beheerderswoning in te zetten of ruimte in het ensemble ter beschikking te stellen. Voor de ideeëncompetitie willen wij een eerste ensemble realiseren op locatie 8.

Ontwerp - it’s NOT a Tiny House!

Urban Mini Homes® zijn ontworpen voor stedelijke locaties wat zich vertaald in een krachtige en heldere architectonische expressie. Verschillende gevelafwerkingen zijn daarbij mogelijk. In de tweelaagse woning vormt de kenmerkende trap een functioneel als wel een bijzonder esthetisch meubel. De indeling van de woning is zo gekozen dat er een maximale benutting van de binnenruimte is gerealiseerd. De meterkast is daarvoor aan de voorgevel geplaatst en vormt de basis voor de luifel. Het toilet is gesitueerd op de verdieping waardoor er op de begane grond een ruime eet- en zithoek is gerealiseerd. De gevel- en dakopeningen zorgen tot slot voor een volledige doorkijk van de woning. Licht, ruimte, uitzicht, comfort en ruimtelijke beleving zijn de kenmerken voor deze royale stadswoning!

Bouwmethode en materiaalgebruik - It’s ECO friendly!

Urban Mini Homes worden geprefabriceerd op basis van een houtskeletbouw systeem. De buitenzijde wordt bekleed met biobased of recyclebare gevelmaterialen waardoor de woning geheel past in de circulaire economie.

Energie It’s All-Electric and “energy neutral’

Urban Mini Homes zijn voorzien van een moderne installatie op basis van een All-Electric concept. De extra toepassing van de zonnepanelen op het dak maken de woningen energieneutraal.

Clusters van Urban Mini Homes  - It’s all about living together, sharing & caring

Het concept van Urban Mini Homes gaat uit van clusters bestaande uit 6 tot 18 units. De vorming van een cluster stimuleert de vorming van een sociale woongemeenschap. Deze woongemeenschap genereert een stedelijk woonmilieu op tijdelijke of braakliggende bouwlocaties. Daarnaast functioneert het als “stadsgenerator” door de tijdelijke invulling van stedelijke woonmilieus. De Urban Mini Homes kunnen worden geplaatst in verschillende stedelijke ensembles om zo aan te sluiten op specifieke locaties. Door de eenvoudige verplaatsbaarheid kunnen de clusters tijdens de ontwikkeling van de gronden gemakkelijk van locatie gewijzigd worden waardoor de bijdrage aan de stedelijke ontwikkeling ook in de tijd gegarandeerd is.

Over Urban Mini Homes - It’s who?

Urban Mini Homes® is een Nijmeegse/Lingewaardse startup van ECO architecten en aan de bouw gerelateerde investeerders. Urban Mini Homes stelt zichzelf tot doel, betaalbare, tijdelijke en makkelijk verplaatsbare onoplossingen aan te bieden aan young urban professionals. De start-up beoogt de realisatie van meerdere clusters van Urban Mini Homes in het Waalsprong gebied. Het businessmodel is gebaseerd op een Full Service exploitatieconcept en langjarige relaties met partijen die tijdelijke en flexibele oplossingen zoeken voor beschikbare, onbenutte locaties.

 

Afbeeldingen

Urban Mini Homes

Toegevoegde bestanden

Bestand

0  reacties