Spiegelplaats - Miranda Adams

16-01-2017
749 keer bekeken 0 reacties

De winnende inzendingen van de ideeëncompetitie voor het rivierpark en de aangrenzende Waalspronggebieden zijn bekend. Wethouder Bert Velthuis reikte op vrijdag 17 maart de prijzen aan de winnaars uit.Onder de tekst vindt u alle ingediende ideeën voor de ideeëncompetitie Langs de Waal.

Prijswinaars
De winnaars van de vakjuryprijzen en publieksprijs zijn:

- 1e prijs, categorie non profit / natuurlijke personen (€ 1.000,-):
Romeinse gezichtshelm De Uitkijk van Andreas Hetfeld
- 1e prijs, categorie non profit / rechtspersonen(€ 1.000,-):
Waterloop Bootje varen, theetje drinken van Jan Kersten, Bureau Niche
- 2e prijs, categorie (non) profit / rechtspersonen  (€ 500,-):
De Verderkijker van Stg. Derde Wal
- 2e prijs, categorie non profit / rechtspersonen (€ 500,-):
Bloemrijk Nijmegen van Storm Stufkens
- Publieksprijs (€ 1.000,-): Bekijk de verdeling van de publieksstemmen
De Inlaat van Macroheck 

Hiernaast zijn nog vier inzendingen in de prijzen gevallen. Zij hebben geen geldbedrag gewonnen, maar wel het (onder voorwaarden) tijdelijke gebruik van de grond waarop ze hun idee willen realiseren. Het gaat om:

- Hoeve de Hoge Bongerd van Thijs, Maartje, Sven en Maarten
- Urban Mini Homes van Eco Architecten
- Tijdelijk bouwen met visie in een groene omgeving van Van Haren en Kol
- Stad Strand Nijmegen van Paul Dirks

Lees het juryrapport

Vervolg
Met de afronding van de ideeëncompetitie is nog niet bepaald welke ideeën werkelijkheid worden. Voor alle winnaars geldt dat zij zelf de financiering rond moeten krijgen. Ook stelt de gemeente eisen aan het beschikbaar stellen van de grond. De winnaars kunnen in overleg gaan met de gemeente over de voorwaarden waaronder verwezenlijking van het initiatief mogelijk is. Als zij aan de eisen kunnen voldoen en een omgevingsvergunning kunnen krijgen, stelt de gemeente de grond om niet beschikbaar voor een periode van maximaal 5 tot 10 jaar.

BIJ(EEN)KOMEN IN DE BUITENLUCHT. Onthaastplek, wifiloos, genieten. Inspiratie, ruimte & rust. Aanlegsteiger, houten tafels, zitzakken, hangmatten. Teamspirit(ueel): vergaderen & brainstormen: chalets te huur. Workshops, yoga, meditatie. Werkervaringsplaatsen. Koffie, thee & picknickmanden.

Terug naar de natuur
Inspiratie opdoen in de buitenlucht. Twee chalets aanwezig voor verhuur aan bedrijven
(teams) en andere kleine groepen, mits rust en natuur in acht worden genomen. Zelfstandige professionals kunnen ook een chalet huren en vanuit hier hun diensten gericht op persoonlijke ontwikkeling en ontspanning aanbieden (meditatie, yoga, coaching, etc.). De sfeer ademt rust en eenvoud uit. 
Bij dit idee wordt rekening gehouden met de vastgestelde natuurdoelstellingen en natuurontwikkeling. (Natura 2000)

Locatie 5, Rivierpark West

Non-profit
Mensen (volwassenen) kunnen op deze plek tot rust komen en genieten van de natuur. Gratis toegankelijk, mits rust en natuur in acht worden genomen. 

Profit

1. Verhuur aan bedrijven > teams en andere groepen: vergaderingen, brainstormsessies, inspiratiebijeenkomsten, workshops.

2. Verhuur aan zelfstandige professionals die diensten aanbieden op het gebied van lichaamswerk en persoonlijke ontwikkeling: meditatie, yoga, Tai-Chi, Chi Kong, schilderworkshops, etc.

3. Individuele coachingsessies en bijvoorbeeld opstellingen in de natuur.

4. Catering van de (kleine) groepsbijeenkomsten: verzorgen van lunches in de vorm van goed gevulde picknickmanden, koffie en thee. Eenvoudig maar gezond. Uitbesteden.

Maatschappelijke relevantie
Bij SPIEGELPLAATS kunnen mensen met een Wajong achtergrond werkervaring opdoen. Vanuit het coachingsbedrijf Miranda Adams Begeleiding in Werk, kunnen kandidaten met behoud van uitkering worden geplaatst bij SPIEGELPLAATS in functies als:

  • Bezorger / medewerker catering (halen en brengen van picknickmanden, koffie en thee).
  • Medewerker toezicht / onderhoud.
  • Gastvrouw / gastheer.

Miranda Adams Begeleiding in Werk werkt samen met UWV Nijmegen. Coaching is gericht op het WERK FIT maken van kandidaten en hen voorbereiden op terugkeer naar de arbeidsmarkt.

 

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

0  reacties