Restaurant Aan het water - Nicole Pennings

16-01-2017
679 keer bekeken 0 reacties

De winnende inzendingen van de ideeëncompetitie voor het rivierpark en de aangrenzende Waalspronggebieden zijn bekend. Wethouder Bert Velthuis reikte op vrijdag 17 maart de prijzen aan de winnaars uit.Onder de tekst vindt u alle ingediende ideeën voor de ideeëncompetitie Langs de Waal.

Prijswinaars
De winnaars van de vakjuryprijzen en publieksprijs zijn:

- 1e prijs, categorie non profit / natuurlijke personen (€ 1.000,-):
Romeinse gezichtshelm De Uitkijk van Andreas Hetfeld
- 1e prijs, categorie non profit / rechtspersonen(€ 1.000,-):
Waterloop Bootje varen, theetje drinken van Jan Kersten, Bureau Niche
- 2e prijs, categorie (non) profit / rechtspersonen  (€ 500,-):
De Verderkijker van Stg. Derde Wal
- 2e prijs, categorie non profit / rechtspersonen (€ 500,-):
Bloemrijk Nijmegen van Storm Stufkens
- Publieksprijs (€ 1.000,-): Bekijk de verdeling van de publieksstemmen
De Inlaat van Macroheck 

Hiernaast zijn nog vier inzendingen in de prijzen gevallen. Zij hebben geen geldbedrag gewonnen, maar wel het (onder voorwaarden) tijdelijke gebruik van de grond waarop ze hun idee willen realiseren. Het gaat om:

- Hoeve de Hoge Bongerd van Thijs, Maartje, Sven en Maarten
- Urban Mini Homes van Eco Architecten
- Tijdelijk bouwen met visie in een groene omgeving van Van Haren en Kol
- Stad Strand Nijmegen van Paul Dirks

Lees het juryrapport

Vervolg
Met de afronding van de ideeëncompetitie is nog niet bepaald welke ideeën werkelijkheid worden. Voor alle winnaars geldt dat zij zelf de financiering rond moeten krijgen. Ook stelt de gemeente eisen aan het beschikbaar stellen van de grond. De winnaars kunnen in overleg gaan met de gemeente over de voorwaarden waaronder verwezenlijking van het initiatief mogelijk is. Als zij aan de eisen kunnen voldoen en een omgevingsvergunning kunnen krijgen, stelt de gemeente de grond om niet beschikbaar voor een periode van maximaal 5 tot 10 jaar.

Dit restaurant word de nieuwe hotspot aan het water. Een modern, industrieel ingericht restaurant met een Frans mediterraanse keuken met Aziatische invloeden. U kunt hier terecht om ontbijt, lunch en diner te nuttigen, gezellig bij ons of om mee te nemen in de mooie omgeving.

De omgeving staat centraal, er zullen veel lokale producten gebruikt en gepresenteerd worden. Om de ruimte optimaal te benutten zal dit niet alleen een restaurant zijn, maar een ontmoetingsplek. Met een winkel, workshops, evenementen, livemuziek, sport en veel meer. Het moet een huiskamer idee krijgen, waar iedereen zich welkom voelt. Bij binnenkomst een grote bar met lokale producten, wijnen etc. die de bar sieren, maar ook grote vitrines waar u heerlijke bites, sapjes etc. kunt uitkiezen om mee naar huis te nemen. Het strand naast het restaurant is ideaal om een lunchbox mee te nemen bij ons en heerlijk rustig te picknicken op het strand. In de avond even ontspannen in een van onze loungegedeeltes met bijpassende kaart of even binnenlopen voor een warme chocomelk to go? Wij maken graag alles mogelijk voor u.

 

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Bestand

0  reacties