Drijf in - Sofia Chatzipavlou

16-01-2017
458 keer bekeken 0 reacties

De winnende inzendingen van de ideeëncompetitie voor het rivierpark en de aangrenzende Waalspronggebieden zijn bekend. Wethouder Bert Velthuis reikte op vrijdag 17 maart de prijzen aan de winnaars uit.Onder de tekst vindt u alle ingediende ideeën voor de ideeëncompetitie Langs de Waal.

Prijswinaars
De winnaars van de vakjuryprijzen en publieksprijs zijn:

- 1e prijs, categorie non profit / natuurlijke personen (€ 1.000,-):
Romeinse gezichtshelm De Uitkijk van Andreas Hetfeld
- 1e prijs, categorie non profit / rechtspersonen(€ 1.000,-):
Waterloop Bootje varen, theetje drinken van Jan Kersten, Bureau Niche
- 2e prijs, categorie (non) profit / rechtspersonen  (€ 500,-):
De Verderkijker van Stg. Derde Wal
- 2e prijs, categorie non profit / rechtspersonen (€ 500,-):
Bloemrijk Nijmegen van Storm Stufkens
- Publieksprijs (€ 1.000,-): Bekijk de verdeling van de publieksstemmen
De Inlaat van Macroheck 

Hiernaast zijn nog vier inzendingen in de prijzen gevallen. Zij hebben geen geldbedrag gewonnen, maar wel het (onder voorwaarden) tijdelijke gebruik van de grond waarop ze hun idee willen realiseren. Het gaat om:

- Hoeve de Hoge Bongerd van Thijs, Maartje, Sven en Maarten
- Urban Mini Homes van Eco Architecten
- Tijdelijk bouwen met visie in een groene omgeving van Van Haren en Kol
- Stad Strand Nijmegen van Paul Dirks

Lees het juryrapport

Vervolg
Met de afronding van de ideeëncompetitie is nog niet bepaald welke ideeën werkelijkheid worden. Voor alle winnaars geldt dat zij zelf de financiering rond moeten krijgen. Ook stelt de gemeente eisen aan het beschikbaar stellen van de grond. De winnaars kunnen in overleg gaan met de gemeente over de voorwaarden waaronder verwezenlijking van het initiatief mogelijk is. Als zij aan de eisen kunnen voldoen en een omgevingsvergunning kunnen krijgen, stelt de gemeente de grond om niet beschikbaar voor een periode van maximaal 5 tot 10 jaar.

Mijn idee is om op een uniek stukje van dit gebied een strand paviljoen op te bouwen. Een strandpaviljoen gemaakt op vlonders waardoor je optimaal van het uitzicht op het water zelf kunt genieten. Even een break van je wandeling en beleef de sfeer van dit paviljoen.

Drijf in en beleef de Waal van dichtbij!

Knipper een paar keer met je ogen en de winter is weer voorbijgevlogen. Voor je het weet zijn de warme zomerdagen weer aangebroken en valt er van alles te beleven in Nijmegen. Dit jaar hebben we er een unieke plek bij: de Spiegelwaal! 

Mijn idee is om op een uniek stukje van dit gebied een strand paviljoen op te bouwen. Een strandpaviljoen gemaakt op vlonders waardoor je optimaal van het uitzicht op het water zelf kunt genieten. Even een break van je wandeling en beleef de sfeer van deze paviljoen. Om wat reuring te creëren is er naast een heerlijke warme of koude drank, keuze uit een van de pittige verse steenovenpizza´s. 

Tijdens dit project wordt er aandacht besteed aan groen, ecologisch en eerlijkheid. Dit wordt aan het concept toegepast door de daken met groen te bedekken, energie te halen uit zonnepanelen en werken wij met biologische streekproducten. Knip zelf je blaadjes basilicum, rucola of mint van de plantjes voor op je pizza of in de thee. 

Mensen die van dit project inspiratie krijgen, zou ik graag de kans geven eraan mee te werken.

Zie jij het ook al voor je? Een unieke herberg strandpaviljoen in Nijmegen? Drijvend over het water uitkijken naar de Skyline van Nijmegen terwijl je de ovenheerlijke pizza al ruikt. Stem dan op dit idee en wie weet kunnen we binnenkort beginnen met opbouwen!

 

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Bestand

0  reacties