De kantoortuin - Sandra van Megen

16-01-2017
438 keer bekeken 0 reacties

De winnende inzendingen van de ideeëncompetitie voor het rivierpark en de aangrenzende Waalspronggebieden zijn bekend. Wethouder Bert Velthuis reikte op vrijdag 17 maart de prijzen aan de winnaars uit.Onder de tekst vindt u alle ingediende ideeën voor de ideeëncompetitie Langs de Waal.

Prijswinaars
De winnaars van de vakjuryprijzen en publieksprijs zijn:

- 1e prijs, categorie non profit / natuurlijke personen (€ 1.000,-):
Romeinse gezichtshelm De Uitkijk van Andreas Hetfeld
- 1e prijs, categorie non profit / rechtspersonen(€ 1.000,-):
Waterloop Bootje varen, theetje drinken van Jan Kersten, Bureau Niche
- 2e prijs, categorie (non) profit / rechtspersonen  (€ 500,-):
De Verderkijker van Stg. Derde Wal
- 2e prijs, categorie non profit / rechtspersonen (€ 500,-):
Bloemrijk Nijmegen van Storm Stufkens
- Publieksprijs (€ 1.000,-): Bekijk de verdeling van de publieksstemmen
De Inlaat van Macroheck 

Hiernaast zijn nog vier inzendingen in de prijzen gevallen. Zij hebben geen geldbedrag gewonnen, maar wel het (onder voorwaarden) tijdelijke gebruik van de grond waarop ze hun idee willen realiseren. Het gaat om:

- Hoeve de Hoge Bongerd van Thijs, Maartje, Sven en Maarten
- Urban Mini Homes van Eco Architecten
- Tijdelijk bouwen met visie in een groene omgeving van Van Haren en Kol
- Stad Strand Nijmegen van Paul Dirks

Lees het juryrapport

Vervolg
Met de afronding van de ideeëncompetitie is nog niet bepaald welke ideeën werkelijkheid worden. Voor alle winnaars geldt dat zij zelf de financiering rond moeten krijgen. Ook stelt de gemeente eisen aan het beschikbaar stellen van de grond. De winnaars kunnen in overleg gaan met de gemeente over de voorwaarden waaronder verwezenlijking van het initiatief mogelijk is. Als zij aan de eisen kunnen voldoen en een omgevingsvergunning kunnen krijgen, stelt de gemeente de grond om niet beschikbaar voor een periode van maximaal 5 tot 10 jaar.

Gegarandeerd werkplezier in rust en ruimte voor 1-op-1 gesprekken of om je even terug te trekken, wanneer het thuis te druk is of je echt in rust moet werken. De ultieme werkplek voor iedere ondernemer. Afgestemd op het werken van de toekomst en vernieuwend!

De kantoortuin – de ultieme plek voor flexibel werken. Waar modern werken gecombineerd wordt met rust en ruimte. Een broedplaats voor ondernemers om samen te werken, te sparren en elkaar te versterken. Dichtbij openbaar vervoer, de stad en uitvalswegen en prachtig gelegen in de natuur. De tiny offices, mobiele werkplekken met een charmant karakter, zijn verplaatsbaar waardoor de grond optimaal flexibel benut kan worden. Duurzaam en  tegen een redelijke prijs. 

Ondernemers kunnen zich inkopen, tegen een lage kostprijs gebruik maken van de tiny offices en rendement behalen op momenten waarop de tiny office niet benut wordt. 

Aanleiding
Wie heeft er nog niet gehoord van de tiny house movement? 
Vanuit de behoefte flexibel te wonen is er een beweging op gang gekomen, waarbij mobiele woningen vrij geplaatst kunnen worden op een plek naar keuze, in de natuur en weg van alle drukte. Optimale vrijheid tegen een lage kostprijs. Tegelijkertijd is er de enorme toename van het aantal ZZP’ers. ZZP’ers die vaak alleen werken, behoefte hebben aan samenwerking en inspiratie of simpelweg sparren over de hobbels die zij ervaren bij het ondernemerschap. Mijn ervaring is dat er veel locaties zij waar ZZP’ers kunnen werken, veelal gevestigd in saaie kantoorpanden of op er voldoende mogelijkheid is om werkplekken te huren. Deze werkplekken zijn altijd in een drukke omgeving of saaie kantoorpanden. Hoogste tijd voor een nieuwe beweging: de tiny office movement!


Het idee van de kantoortuin is gebaseerd op deze twee bewegingen. Behoefte aan vrijheid, flexibiliteit en aan rust en werken tegen een lage kostprijs. Nog nergens in Nederland is er de kantoortuin, de plek in de natuur met geweldig uitzicht. Hier kan de ZZP‘er werken, dichtbij de stad, dichtbij wegen en openbaar vervoer en toch in alle rust. 

 

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

0  reacties